News

Ετήσια Γενική Συνέλευση 2015

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 10:00πμ η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.  Στη λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος κ. Λένια Αντωνιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

“Αγαπητά μέλη του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου,

Σας καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου μας εκ μέρους ολόκληρου του ΔΣ και σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας.

Το 2014, ήταν άλλη μια δύσκολη οικονομικά χρονιά για το τόπο μας, με άμεσο βέβαια αντίκτυπο στον Όμιλό μας. Ευτυχώς κατορθώσαμε να αντεπεξέλθουμε των δυσκολιών και να καλύψουμε μειώσεις εσόδων, με έσοδα άλλων δραστηριοτήτων.

Το κύριο, βασικό και σταθερό εισόδημά μας είναι το ενοίκιο που εισπράττουμε ανελλιπώς, από το κυλικείο και οι συνδρομές των μελών. Οι χορηγίες του ΚΟΑ έχουν μειωθεί και αυτές (κατά 40% περίπου) και οι φόβοι μας για περαιτέρω μειώσεις δεν ήταν καθόλου ανυπόστατοι πέρσι. Τα έσοδα από τις εξετάσεις ταχύπλοων σκαφών, κάθε χρόνο μειώνονται, λόγω της μείωσης των ενδιαφερόμενων και της αύξησης του αριθμού των Ομίλων που διενεργούν τις εξετάσεις.

Οι περικοπές στα έξοδα είχαν ήδη αρχίσει από το 2013 και συνεχίζονται όσο μας επιτρέπεται, χωρίς να επηρεάσουμε αρνητικά τα αγωνιστικά μας προγράμματα. Και πάλι η πρώτη προσπάθειά μας ήταν η αύξηση των εσόδων τόσο από τις εκμαθήσεις, όσο και από χορηγίες και άλλες δραστηριότητές μας. Και το πετύχαμε, κλείνοντας τη χρονιά όχι με έλλειμμα, αλλά με μικρό πλεόνασμα.

Η επιτυχία αυτή οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες των Εφόρων των αθλητικών Τμημάτων, των προπονητών μας και όλων των μελών του ΔΣ.

Είμαστε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε τους εμπνευστές ιδρυτές / δημιουργούς του Ομίλου και όλους τους συνεχιστές του Έργου τους και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνατότητες, ικανότητες και το χρόνο που διαθέτουμε, όχι μόνο να κρατήσουμε τον Όμιλο στα ψηλά επίπεδα που έχει φτάσει, αλλά αν είναι δυνατό να τον ανεβάσουμε ακόμα πιο πάνω.

Γνωρίζουμε ότι πολλά πρέπει να γίνουν, αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν όλα άμεσα και ειδικά αυτές τις μέρες, που είναι οικονομικά οι δυσκολότερες μετά την εισβολή. Γι’ αυτό αρχικά επικεντρωθήκαμε στον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε ο Όμιλός μας, την ανάπτυξη των ναυταθλημάτων.

Όταν θα έχουμε καλύτερες οικονομικά μέρες, θα επενδύσουμε και στους κτιριακούς μας χώρους και αλλού.

Προσπάθειά μας είναι να καταστήσουμε τον Όμιλό μας οικονομικά ανεξάρτητο, που να επιβιώνει με τον σύγχρονο τρόπο που θα λειτουργεί και με τις δραστηριότητές του, χωρίς να εξαρτάται από τυχαίες χορηγίες και τις χορηγίες του ΚΟΑ, γιατί αυτές πλέον δεν μπορεί να θεωρούνται δεδομένες.

Έχω καταγράψει διάφορους τομείς εργασιών που πρέπει να γίνουν ή έγιναν πλήρως ή μερικώς και διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας, τις οποίες θα αναφέρω σύντομα, για πλήρη ενημέρωσή σας.

Πριν προχωρήσω όμως, θέλω να αναφέρω ότι το περασμένο φθινόπωρο, χάσαμε τον προπονητή μας της κωπηλασίας, τον αγαπητό σε όλους μας Βλαδίμηρο, σύζυγο της προπονήτριάς μας Νάτιας. Η βοήθεια του Βλαδίμηρου ήταν συνεχής και πολύτιμη. Αιωνία η μνήμη του.

Και επανέρχομαι,

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η πρώτη φάση των ανακαινίσεων του χώρου του εστιατορίου, άρχισε το 2013 και τέλειωσε στις αρχές του 2014. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει, με πρώτη προτεραιότητα, την αναβάθμιση των αποδυτηρίων κλπ στο ανατολικό μέρος του Ομίλου και στη συνέχεια το μεσοπάτωμα, που θα διαμορφωθεί σε χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων.

Το κόστος όλων αυτών των εργασιών βάρυνε και βαρύνει τον εστιάτορα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες, το 2014,

Αναβαθμίσαμε το Γυμναστήριο και κατασκευάσαμε εξωτερική σκάλα εισόδου/εξόδου, για την άνεση, αλλά κυρίως την ασφάλεια των αθλητών μας.

Κατασκευάσαμε μεγάλο υπόστεγο/στέγαστρο των σκαφών κωπηλασίας και κανό – καγιάκ, που καλύπτει τις άμεσες και άμεσα μελλοντικές μας ανάγκες.

Αναδιαμορφώσαμε τον ιστιοπλοϊκό μας χώρο και φτιάξαμε καινούρια αποδυτήρια και ντους για τους αθλητές μας και

φτιάξαμε καινούρια αποχέτευση.

Στο πρόγραμμά μας και μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά μας, είναι το τσιμέντωμα του χώρου.

ΣΚΑΦΗ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το 2014 αγοράσαμε

*              Εξοπλισμό και ανταλλακτικά για όλα μας τα Τμήματα

*              4 σκάφη Optimistκαι

*              5 σκάφη κωπηλατικά

Οι άμεσες ανάγκες μας ήταν μεγαλύτερες, αλλά τα οικονομικά μας δεν μας επέτρεψαν επιπλέον αγορές.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Προς το παρόν, αγοράσαμε μόνο δύο computers, γιατί ήταν απαραίτητα. Μελλοντικά και όταν μπορέσουμε, πρέπει να αναβαθμίσουμε τα της Τεχνολογίας.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Πέραν των τακτικών μελών του Ομίλου μας, έχουν καταγραφεί και θα καταγράφονται συνεχώς και τα αθλητικά μας μέλη. Για όλους εκδίδονται ειδικές, ηλεκτρονικές κάρτες μέλους.

ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Πέραν της έκπτωσης του 10% στα τακτικά μέλη και των ειδικών τιμών σε ορισμένα είδη προς τα αθλητικά μας μέλη, με την παρουσίαση των καρτών μελών που προσφέρει το εστιατόριο, έχουμε συνεργαστεί με μερικές εταιρείες και άτομα που προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις στα μέλη μας και πάλι με την παρουσίαση της κάρτας μέλους.

Προσπάθειά μας είναι ο αριθμός αυτός των ατόμων και εταιρειών να μεγαλώνει συνεχώς προς όφελος των μελών και αθλητών μας. Παράλληλα, επιθυμούμε όπως η κάρτα μέλους του Ναυτικού Ομίλου καταστεί ελκυστική και ίσως ένας από τους λόγους για να εγγραφεί κάποιος μέλος μας. Τούτο θα πετύχουμε, αν μπορέσουμε οι πιθανές εκπτώσεις να υπερκαλύπτουν την ετήσια συνδρομή. Αν μπορείτε να μας βοηθήσετε στο τομέα αυτό, παρακαλώ ενημερώστε σχετικά τον Στέλιο Χαραλάμπους. Όλοι όσοι μας προσφέρουν εκπτώσεις, διαφημίζονται στην ιστοσελίδα μας.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστοσελίδα μας έχει αναβαθμιστεί. Περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες, κείμενα, φωτογραφίες και άλλα. Δέχεται επίσης, όσο αφορά τα Ιωαννίδεια εγγραφές αθλητών, σκαφών και κρατήσεις ξενοδοχείων.

Αν έχετε για ανάρτηση φωτογραφικό υλικό και κείμενα που αφορούν τον Όμιλο και την πόλη μας, επικοινωνήστε και πάλι με τον Στέλιο Χαραλάμπους.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Το μπιλιάρδο μας, … δεν παίζεται! Με τη βοήθεια των παιχτών και τη δική μας συνεισφορά, θα μπορέσουμε να το αντικαταστήσουμε.

ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλα τα Τμήματα οργάνωσαν μικρές ενδοτμηματικές εκδηλώσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του ΔΣ με τους παλιούς και τους νέους αθλητές μας, προπονητές και γονείς.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Οι δραστηριότητες αυτές, πέραν των εκμαθήσεων, είναι που κράτησαν ζωντανό τον Όμιλό μας και σ’ αυτές και παρόμοιες βασιζόμαστε τη φετινή χρονιά και τις χρονιές που θα ακολουθήσουν.

SUMMERCAMP

Το κυρίως SummerCamp 2014, ανέλαβε πλήρως ο προπονητής μας του Κανό – Καγιάκ DjordjePavlovic, ο οποίος κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα κέρδη του 2013 και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Δεν γνωρίζω που μπορούμε να φτάσομε φέτος, αλλά θέλω να πιστεύω πως τουλάχιστον θα διατηρηθούμε στα ίδια επίπεδα.

Εξίσου επιτυχές και το δεύτερο SummerCamp, πιο οικονομικό για οικογένειες με μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η συμφωνία απασχόλησης παιδιών που συνάψαμε με καλοκαιρινό σχολείο για πρώτη φορά το 2013, συνεχίστηκε με επιτυχία και το 2014, δίνοντάς μας βάσιμες ελπίδες για κάτι μεγαλύτερο φέτος.

ΚΥΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΑ 2014

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω τι είναι τα Ιωαννίδεια. Μπορώ όμως να πω ότι έχουν επιτύχει, έχουν καθιερωθεί και θα μεγαλώσουν.

Φέτος θα διαρκέσουν 7 μέρες. Έχουμε πετύχει την ένταξη των Αγώνων Ανοιχτής Θάλασσας στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Επίσης θα εντάξουμε στο πρόγραμμα αγώνων μια Διεθνή Ρεγγάτα Optimist, που και αυτή έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας. Το γεγονός αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με κατασκευαστική εταιρεία, που θα φέρει στην Κύπρο σκάφη για ενοικίαση στους αγώνες – τούτο διευκολύνει τη συμμετοχή ξένων χωρών – και για πώληση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Η συνεργασία μας με την IronFX, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις χορηγίες, την Μαρίνα Λεμεσού (με την οποία υπογράψαμε 10ετές συμβόλαιο συνεργασίας), την Άλφαμέγα, το ΡΙΚ, ήταν ουσιαστική και πολύτιμη. Τους ευχαριστούμε.

Το 2015 έχουμε προς το παρόν εξασφαλίσει επιπλέον τη συνεργασία του ΚΟΤ και εταιρείας κατασκευής πανιών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Έχουμε την τιμή μέλη μας να κατέχουν τις πιο κάτω θέσεις σε Ομοσπονδίες

Αλέξανδρος Χριστοφόρου        Πρόεδρος ΚΟΕΚ

Στέλιος Χαραλάμπους              Αντιπρόεδρος ΚΟΚωπηλασίας

Ματθαίος Κωνσταντίνου           Αντιπρόεδρος ΚΟΚανό

Λένια Αντωνιάδου                   Αντιπρόεδρος ΚΟΤριάθλου

Χριστάκης Κομήτης                 Γραμματέας ΚΙΟ και ο

Πανίκος Προκοπίου                 Γραμματέας της COMEN, της Συνομοσπονδίας των Μεσογειακών Ομοσπονδιών Κολύμβησης, με 31 χώρες μέλη.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Παρόλο που αφορά το 2015, νοιώθω πολύ περήφανη και θα το αναφέρω, αν και πολλοί ήδη το γνωρίζετε.

Η κολυμβήτριά μας, Μαρία Παπαδοπούλου, ανακηρύχθηκε από τον ΚΟΑ σε Πρέσβειρα του FairPlay 2015.

Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή της για το αξίωμα αυτό, τιμή που αντανακλά και στο δικό μας Όμιλο. Η αγωνιστικότητα της Μαρίας, η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, το ήθος της, την χαρακτήριζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα προσωπικής και αθλητικής της ζωής και ήταν όλα αυτά τα χρόνια πραγματική πρέσβειρα του FairPlay.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Στο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης διατηρήσαμε την Τρίτη Θέση.

Στο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας και πάλι διατηρήσαμε την Τρίτη Θέση.

Στο Πρωτάθλημα Κανό – Καγιάκ διατηρήσαμε τη Δεύτερη Θέση, αλλά καλύψαμε μεγάλη διαφορά βαθμών. Αν όχι φέτος, σίγουρα το 2016 θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση.

Στο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ανεβήκαμε στην Δεύτερη Θέση και στοχεύουμε την πρώτη. Έχουμε αυξήσει τον αριθμό των αθλητών μας σημαντικά. Παράλληλα 7 αθλητές άλλων Ομίλων ζήτησαν και μεταγράφηκαν σε μας.

Στο Πρωτάθλημα Τριάθλου κερδίσαμε και φέτος την Πρώτη Θέση. 21 αθλητές άλλων Ομίλων μεταγράφηκαν σε μας.

Τέλος στην Κολύμβηση. Ο απόλυτος θρίαμβος. Για 16η συνεχή χρονιά είμαστε Πρωταθλητές.

Σκόπιμα δεν έχω αναφερθεί σε προσωπικές επιτυχίες αθλητών μας. Θα τις ακούσετε στη γιορτή που προγραμματίζουμε να οργανώσουμε προς τιμή τους, πριν το καλοκαίρι.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές μας, τους προπονητές μας, τους εξεταστές των ταχύπλοων, τη Γραμματέα μας Δέσπω Ορφανίδου, τους συνεργάτες μας, τους χορηγούς μας και όλους όσους μας βοήθησαν.

Εγώ προσωπικά ευχαριστώ θερμά όλους ανεξαίρετα τους συναδέλφους μου στο ΔΣ, για την τόσο ωραία συνεργασία”.

Back to top