News

Τέλος Ιωαννιδείων 2018

ΙΩΑΝΝΙΔΕΙΑ 2018

Ολοκληρώθηκαν χθες τα Ιωαννίδεια 2018, με το τελευταίο σκέλος των Ιστιοπλοικών Αγώνων και την ιστιοδρομία ανοιχτής θάλασσας Κύπρου – Ισραήλ, η οποία κατέληξε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Μετά από 30 μέρες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, στο υψηλότερο επίπεδο, 75 αντιπροσωπείες χωρών, 60 συμμετέχοντα κράτη, πέραν των 1000 αθλητών, προπονητών και συνοδών, 100 και πλέον επισήμων και officials αγώνων, η διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου, που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου 2018, έσβησε και επίσημα τα φώτα με τον τερματισμό των σκαφών στο Ισραήλ.
Η μεγαλύτερη δοργάνωση που έχει γίνει ποτέ στο νησί μας, ίσως η μεγαλύτερη διεθνώς, αφού για πρώτη φορά διοργανώνονται συνεχόμενοι αναγνωρισμένοι διεθνείς αγώνες, στο σύνολο 5. Τα Ιωαννίδεια 2018 ξεκίνησαν στις 19 Αυγούστου 2018, με το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Optimist (σκάφη για παιδιά κάτω των 15 ετών), το οποίο έληξε στις 25 Αυγούστου, ενώ 2 μέρες μετά, στις 27 Αυγούστου έλαβε χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας, το οποίο τελείωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018. Κατά την περίοδο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στο νησί και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Optimist, με συμμετοχή 75 αντιπροσώπων χωρών.
Με το πέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Optimist και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, σειρά πήρε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας ORC (μεγάλα ιστιοφόρα σκάφη), όπως επίσης το Τρόπαιο ORC Challenge Trophy, Αν. Μεσογείου. Τα Ευρωπαικά τρόπαια διεκδίκησαν επάξια ομάδες από όλη την Ευρώπη. Το επίκεντρο των συγκεκριμένων αγώνων μεταφέρθηκε από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου στη Μαρίνα Λεμεσού, διαχρονικό συνεργάτη του Ομίλου και της διοργάνωσης των Ιωαννιδείων. Με την ολοκλήρωση των 2 πιο πάνω Πρωταθλημάτων, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, σειρά πήρε το τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης με τον αγώνα ανοιχτής θάλασσας Κύπρου – Ισραήλ, που είχε ως αφετηρία την Μαρίνα Λεμεσού, στις 16 Σεπτεμβρίου, και τερματισμό την Μαρίνα Herzliya Tel Aviv, όπου τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν στις 17 Σεπτεμβρίου. Η επίσημη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, υπο την αιγίδα των αρχών της Πόλης του Τελ Αβιβ και του Israel Yacht Club.
Ακολουθώντας τα αγωνιστικά βήματα και τις επιτυχίες του Παύλου Κοντίδη, ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου τοποθέτησε το νησί μας στον ιστιοπλοϊκό χάρτη, ως παράδεισο ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων.
Στο σημείο αυτό, ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου και οι διοργανωτές των Ιωαννιδείων 2018 εκφράζουν τον σεβασμό και τις θερμές τους ευχαριστίες στους δεκάδες εθελοντές και ανθρώπους που συνδράμανε στην τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς στους επίσημους χορηγούς και συνεργάτες των αγώνων: Μαρίνα Λεμεσού, Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ΡΙΚ, Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, Δήμο Λεμεσού, Δήμο Γερμασόγειας, Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τις εταιρείες ReMax, Bunkernet, CTC, TopPro, IronFX, Interyachting, PHC & PizzaHut, NorthSails.
Από τον Ιούνιο του 2016, όπου υποβλήθηκαν οι αιτήσεις διοργάνωσης των συγκεκριμένων αγώνων μέχρι και σήμερα, με την λήξη της διοργάνωσης, όλοι οι εμπλεκώμενοι φορείς προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα και για την επάξια προβολή του αθλήματος και του τόπου μας γενικότερα. Αντάξια αποδείξαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, χωρίς να έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλους προορισμούς. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, καθώς και η άρτια τεχνογνωσία και καρτισμός των διοργανωτών, επέτρεψαν στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου, τους διοργανωτές των Ιωαννιδείων αλλά και στη Κύπρο γενικότερα να περάσει με επιτυχία στην ιστιοπλοική ιστορία με ίσως την μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ τόσο στο νησί μας, όσο και στον αριθμό συνεχόμενων διοργανώσεων.
Μια τεράστια εμπειρία για όλους και ένα τεράστιο μπράβο σε κάθε εμπλεκόμενο.

Τα Αποτελέσματα:
2018 Optimist Mediterranean Championship
http://famagustanauticalclub.com/images/stories/Ioannideia/Results/Optimist/2018/YELLOW%20FLEET.pdf
http://famagustanauticalclub.com/images/stories/Ioannideia/Results/Optimist/2018/GREEN%20FLEET.pdf
http://famagustanauticalclub.com/images/stories/Ioannideia/Results/Optimist/2018/Ioannideia_2018_Novices.pdf

2018 Optimist World Championship
http://2018worlds.optiworld.org/en/default/races/race-resultsall

2018 ORC European Championship Class AB, C – ORC Challenge Trophy Mare Nostrum Class D
https://data.orc.org/public/wev.dll?action=index&eventid=euro18
https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=index&eventid=yyfwv
https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=index&eventid=rrfqz

Αρχείο Φωτογραφιών:
http://www.famagustanauticalclub.com/index.php?option=com_content&view=article&id=308:Ioannideia2018&catid=45
http://www.fnc2018.com/optimist/  – Multimedia
http://www.fnc2018.com/orc/  – Multimedia

Back to top