Τρίαθλο

Έφορος:
Κωνσταντίνος Αβραμίδης
Κιν: +357 99 880447Προπονητής:
Τρίαθλο το άθλημα της μοναξιάς…

Το τρίαθλο είναι ένα από τα νεώτερα ολυμπιακά αθληήματα, καθώς υπάρχει ως άθλημα από το 1974 και έχει συμπριληφθεί στο ολυμπικακό πρόγραμμα μόλις από το 2000. Είναι ένα από τα σκληρότερα αθλήματα καθώς απαιτεί από τους αθλητές να συμπληρώσουν τρεις διαφορετικούς αγώνες μεγάλης διάρκειας (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) τον ένα μετά άλλο χωρίς διάλλειμα.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές αναφορές αγώνων που αποτελούνταν από τρια διαφορετικά αθλήματα, ιδιαίτερα στη Γαλλία ανάμεσα στο 1920 και 1960, το τρίαθλο θεωρείται ότι γεννήθηκε το 1974 στην Καλιφόρνια όταν ένα γκρουπ αθλητών του στίβου συμετείχαν σε ένα αγώνα που αποτελούνταν από 6 μίλια κολύμπι, 5 μίλια ποδηλατο και 500 γιάρδες κολύμπι. Το 1989 ιδρύθηκε η Διεθνή Ένωση Τριάθλου ώστε να αναπτύξει το άθλημα παγκόσμια και από τότε έχει γίνει ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα αθλήματα με εκατοντάδες αγώνες σε όλο τον κόσμο σε διάφορες αποστάσεις από μικρές αποστάσεις για παιδιά έως τo Iron Man που περιέχει κανονικό μαραθώνιο στο τρέξιμο. Όσο σημαντικό είναι να μπορείς να συμπληρώσεις το κάθε άθλημα σε καλό χρόνο τόσο σημαντικό είναι να μπορείς να κάνεις άμεσα τη μετάβαση από ένα άθλημα στο άλλο. Μια καλή ματάβαση από το κολύμπι στην ποδηλασία και μετά από το ποδήλατο στο τρέξιμο μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμα λεπτά από το συνολικό χρόνο σου. Το Ολυμπιακό τρίαθλο αποτελείται από 1500μ κολύμπι, 40χλμ ποδήλατο και 10χλμ τρέξιμο. Το μισό τρίαθλο ή σπρίντ αποτελείται από 750μ κολύμπι, 20χλμ ποδήλατο και 5χλμ τρέξιμο.

Το τρίαθλο στην Κύπρο εδραιώθηκε και αναπτύχθηκε στην Κύπρο από το Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου που στηρίζεται και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Τριάθλου. Δουλεύοντας μαζί αναπτύσουν το τρίαθλο, δημιουργούν αγώνες και εντοπίζουν ταλαντούχους Κύπριους αθλητές για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε διεθνή αγώνες.

Επιπρόσθετα ο ΝΟΑ θα σας δώσει την ευκαιρία να διαγωνιστείτε ακόμα και στα υψηλότερα επίπεδα με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Για να γίνεται μέλος της κορυφαίας ομάδας μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε,

ΟΜΑΔΕΣ

Back to top