Υδατοσφραίριση

Έφορος:
Σάκης Παπασπύρου
Κιν: +357 99 426938Προπονητής:
Κωνσταντίνος Ποτζίδης
Κιν: +357 96 478462
Υδατοσφαίριση το άθλημα της αντοχής…

Η υδατοσφαίριση είναι ένα από τα πιο απαιτητικά ομαδικά αθλήματα και απαιτεί υψηλά επίπεδα αντοχής. Δυο ομάδες από επτά παίκτες βρίσκονται στην πισίνα και προσπαθούν βάλουν τη μπάλα στο τέρμα του αντιπάλου. Καθώς οι παίκτες απαγορεύεται να αγγίξουν τον πάτο της πισίνας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να στέκονται στο νερό με τα πέλματα όταν δεν κολυμπάνε για να κουβαλήσουν ή να πάρουν τη μπάλα. Το άθλημα είναι επίσης πολύ δυναμικό με τους παίχτες να παλεύουν σκληρά για τον έλεγχο της μπάλας και να μπλοκάρουν τους αντιπάλους όταν παίζουν άμυνα.

Η υδατοσφαίριση αναπτύχθηκε τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αμερική στις αρχές του 19ου αιώνα. Στην Ευρώπη το άθλημα ξεκίνησε ως μίξη ανάμεσα στο ράγκμπι και το ποδόσφαιρο και η υδατοσφαίριση χρησιμοποιούνταν σε πανηγύρια και εκδηλώσεις για να επιδείξουν κολυμβητικές ικανότητες. Στην Αμερική το παιχνίδι παιζόταν με κουπιά και ήταν αρκετά βίαιο καθώς και το πάτημα μέσα στο νερό επιτρέπονταν για να πάρει κάποιος τον έλεγχο της μπάλας. Το άθλημα επισημοποιήθηκε το 1870 από την Κολυμβητική Ομοσπονδία του Λονδίνου και συντάχθηκαν οι βασικοί κανόνες που στην πλειοψηφία τους ισχύουν ως σήμερα.

Πέρα από την βελτίωση της τεχνικής και της φυσικής κατάστασης οι κολυμβητές μας αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ήθος, πειθαρχία, δέσμευση και την κατανόηση ότι η επιτυχία έρχεται μετά από σκληρή δουλειά και προσήλωση σε στόχους. Μαθαίνουν επίσης την αξία του να είναι κάποιος μέλος μιας ομάδας.

Στον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου υπάρχουν πέντε ηλικιακές κατηγορίες για αγόρια και κορίτσια:

ΟΜΑΔΕΣ:

  • ΝΕΩΝ (age 8-12),
  • ΕΦΗΒΩΝΓ (age13-14) / ΕΦΗΒΩΝ B (age 15-16) / ΕΦΗΒΩΝ A (age 17-18)
  • ΕΝΗΛΙΚΩΝ (age 18+).

Για μαθήματα υδατοσφαίρισης για κάθε ηλικία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε

Back to top