Ανοικτής Θαλάσσης

Έφορος:
Νικόλας Επιφανείου
Κιν: +357 99 642734Προπονητής:
Πηγαίνετε εξωτερικό και χρειάζεστε εισιτήριο…?

Είτε παίρνετε το δικό σας ιστιοπλοϊκό εκτός Κυπριακών υδάτων και σε μια άλλη χώρα είτε πηγαίνετε για διακοπές και θέλετε να νοικιάσετε, ο γραφειοκρατικός πλέον κόσμος φαίνεται ότι ολοένα και αυξάνει τις απιτήσεις του. Οι περισσότερες χώρες τώρα ζητούν κάποιο είδος πιστοποίησης από τον καπετάνιο ενός ιστιοπλοϊκού που ταξιδεύει ή που θέλει να νοικιάσει στη χώρα τους.

Το διεθνές αποδεκτό πιστοποιητικό που εκδίδεται στην Κύπρο είναι το η Διεθνής Πιστοποίηση Ικανότητας που εκδίδεται από την RYA (Royal Yachting Association). Οι κάτοχοι οποιουδήποτε πιστοποιητικού Yachtmaster της RYA από καπετάνιος ακτογραμμής και πάνω μπορούν να εκδώσουν την ΔΠΙ απλά κάνοντας αίτηση στην RYA.

Ικανοί καπετάνιοι που δεν είναι κάτοχοι πιστοποίησης από την RYA μπορούν να εκδώσουν την ΔΠΙ κατόπιν εξετάσεων και έπειτα να στείλουν τη συμπληρωμένη εξέταση υπογεγραμμένη από πιστοποιημένο εξεταστή της RYA στην RYA.

Οι εξετάσεις είναι σχετικά απλές και περιέχουν ασκήσεις χειρισμού σκάφους τόσο με πανί όσο και με μηχανή και κάποιες ερωτήσεις πλοήγησης και IRPCS (International Regulations for Preventing Collisions at Sea). Η ύλη και η μορφή του τεστ μπορεί να βρεθεί μαζί με την αίτηση συμμετοχής.

Ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου μπορεί να σας βοηθήσει με όλα τα παραπάνω καθώς και να σας προσφέρει κι άλλες ευκαιρίες να απολάυσετε την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Είτε ταξιδεύετε στην Κύπρο, είστε ιδιοκτήτης σκάφους, θέλετε πιστοποίηση καπετάνιου ή ψάχνετε να ενσωματωθείτε σε κάποιο αγωνιστικό πλήρωμα, ο Όμιλος μας μπορεί να σας προσφέρει οτιδήποτε χρειάζεστε και την ίδια στιγμή να γίνετε πλήρωμα στην αγωνιστική μας ομάδα και ταυτόχρονα μέλος του ιστορικότερου ναυτικού ομίλου της Κύπρου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε.

ΟΜΑΔΕΣ

Back to top